100 ml aliejaus,
3 šaukštų raudonojo vyno acto,
3 šaukštų citrinų sulčių,
3 šaukštų aitriųjų paprikų padažo,
1 šaukšto smulkiai tarkuotų svogūnų,
2 šaukštelių cukraus,
2 žiupsnelių aitriosios paprikos,
žiupsnelio kajeno pipirų.
GAMINIMAS:
Padažo aštrumas priklausys nuo aitriųjų paprikų aštrumo. Visas sudedamąsias dalis gerai suplakite plaktuvu. Padažo sudedamąsias dalis galima išmaišyti pakračius uždarytame stiklainyje. Padažų skonį paįvairinti galima labai daug kuo.
Tinka smulkinti svogūnai, jų laiškai, kaparėliai, česnakai, garstyčios, skystas medus, sojų padažas, trinti vaisiai ar daržovės, tirštos sultys, ančiuviai, mėlynųjų pelėsių sūris, graikiniai riešutai, krienai...