400 g bulvių,
6 saldžiųjų paprikų: po 2 ankštis raudonų, geltonų ir oranžinių saldžiųjų paprikų,
2 svogūnų,
2 šaukštų aliejaus,
150 g grietinės,
100 ml grietinėlės,
2 kiaušinių trynių,
150 g fermentinio sūrio: 100 g g tarkuoto ir 50 g pjaustyto kubeliais,
smulkintų įvairių žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Saldžiasias paprikas nuplaukite. Ankštis perpjaukite pusiau ir išimkite sėkleles. Panardinkite į verdantį pasūdytą vandenį, po to nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite juostelėmis. Nulupkite svogūnus, išilgai juos perpjauti, kiekvieną pusę supjaustykite į tris dalis, išskleiskite jas "vėduokle" ir apkepinkite aliejuje.
Grietinę išplakite su grietinėle, tryniais ir tarkuotu sūriu. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Sluoksniais dėkite bulves, saldžiąsias paprikas ir žalumynus, iš viršaus sudėliokite svogūnus. Užpilkite išplakta su tryniais grietine. Apibarstykite kubeliais pjaustytu sūriu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.