Po 250 g brokolių,
pievagrybių,
po 2 morkas ir
kiaušinius,
1 svogūno,
po 200 g maltos kiaulienos,
jautienos ir
sluoksniuotos tešlos,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
125 g tarkuoto sūrio,
50 g grietinės,
po 2 šaukštus pomidorų pastos,
smulkintų petražolių ie
aliejaus,
1 kiaušinio trynio,
česnako skiltelės.
GAMINIMAS:
Nuplaukite daržoves, brokolius išskirstykite smulkiais žiedynais, morkas supjaustykite skridinėliais, grybus - į keturias dalis. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir įkaitinus keptuvėje aliejų lengvai apkepinkite. Sudėkite sumaišytą mėsą, keletą minučių pakepkite, tada dėkite brokolius, morkas, grybus ir pagardinus druska bei pipirais kepkite apie 5 min., po to nukaiskite.
Išplakite kiaušinius, grietinę, pomidorų pastą, tarkuotą sūrį ir petražoles. Mėsos ir daržovių mišinį dėkite į kepimo formą, apliekite paruoštu plakiniu ir uždenkite sluoksniuotos tešlos lakštu. Viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu. Apkepą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 30 min.