1 šaukšto žaliosios arbatos arbatžolių,
1 žaliosios citrinos,
4 vištų ketvirčių (maždaug 1 kg),
žiupsnelio druskos,
maltų pipirų,
20 g sviestinio riebalų mišinio,
250 g "Basmati" ryžių,
1 pluoštelio svogūnų laiškų,
1 aštriosios paprikos ankšties,
pluoštelio šviežių melisų.
GAMINIMAS:
Arbatžoles užpilkite 500 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite 3 min. Po to perkoškite per sietelį ir ataušinkite. Citriną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumeskite į arbatą. Paukštieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir gerai apskrudinkite įkaitintuose riebaluose.
Supilkite arbatą su citrinos griežinėliais ir viską patroškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20 min. Pagardinkite druska bei pipirais. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nuplautus svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabalėliais, pašalinkite aštriosios paprikos sėklas ir smulkiai sukapokite.
Svogūnus ir papriką sumaišykite su mėsa ir viską dar 15 min. pavirkite. Melisų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Vištieną, apibarstytą melisoms ir paruoštą žaliosios citrinos griežinėliais, patiekite su ryžiais.