Tiškevičiaus koldūnai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tiškevičiaus koldūnai


INGREDIENTAI:

Tešlai:
3 stiklinės miltų,
2—3 kiaušiniai,
druskos,
vandens.

Įdarui:
170 g džiovintų grybų,
1—2 svogūnai,
2—3 šaukštai sviesto,
250 g riebaus šviežio kumpio,
2 kiaušiniai,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Iš miltų, kiaušinių ir vandens užminkoma tešla. Grybai nuplaunami, išverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama lašinių), sumaišomas su kapotais grybais, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įberiama pipirų, išmaišoma ir daromi koldūnai. Dedami į verdantį pasūdytą vandenį, išvirę išgriebiami ir užpilami sviestu su jame pakepintais svogūnais.

Šis koldūnų receptas iš XIX amžiaus. Iš viso Lietuvoje koldūnai gaminami nuo seno.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668