2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai malto imbiero,
šaukštelis cinamono,
po pusę šaukštelio malto muskato ir
maltų gvazdikėlių,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 g sviesto,
100 ml sirupo arba skysto medaus,
kiaušinis.
Baltajam g l a j u i:
2 šaukštai miltelinio cukraus,
šaukštelis citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą, padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1-2 val. palaikykite šaldytuve.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3-4 mm storio lakštą, sausainių formelėmis išspauskite įvairias figūrėles. Skardą užtieskite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 min. Atvėsinkite. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis. Glajus turi būti kuo tirštesnis. Kulinariniu švirkštu išpieškite sausainukus. Leiskite glajui sukietėti.