2 l vandens,
20-25 g pievagrybių,
2 morkos,
svogūnas,
2-3 bulvės,
kmynų,
krapų,
druskos.
K u k u l i a m s:
300 g maltos jautienos,
kiaušinis,
batono riekelė,
pieno,
malto muskato,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Ruoškite kukulius. Batoną išmirkykite piene, nuspauskite ir sumaišykite su maliniu. Įmuškite kiaušinį, berkite prieskonių ir viską gerai išminkykite. Lipdykite kukulius, leiskite juos į sūdytą verdantį vandenį ir nugriebę putas pavirkite penkias minutes.
Tuomet į sultinį berkite smulkintą svogūną, kmynus, dar po 20 minučių meskite kubeliais supjaustytas morkas, bulves ir pusiau padalytus pievagrybius. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigiančią virti sriubą paskaninkite smulkintais krapais ir petražolėmis.