Žiedinio kopūsto gūžės,
morkų,
šviežio kopūsto,
cukinijų.
P a d a ž u i:
600 ml pieno,
30 g miltų,
30 g sviesto,
200 g lydyto rūkyto sūrio,
50 g fermentinio sūrio,
rūkyto kumpio arba šoninės,
pomidorų,
ruginės duonos.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: puode išlydykite sviestą, įberkite miltų, supilkite pieną. Nuolat maišant virkite kelias minutes ir sudėkite pjaustytą lydytą sūrį. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais. Kitas daržoves supjaustykite. Kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje ir išgriebkite.
Jas dėkite į kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels. Patiekite su paskrudintais kumpio ar šoninės griežinėliais, pomidorų salotomis.