5 puodelių pirmos rūšies kvietinių miltų,
2,5 puodelių šilto (30-35 laipsnių šilumos) vandens,
žiupsnelio druskos,
7 g sausų mielių (arba šviežių),
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 kiaušinių trynių,
saujos aguonų,
saujos sezamo sėklų,
žiupsnelio cukraus,
1 kiaušinio.
GAMINIMAS:
Puodelį miltų sumaišykite su sausomis mielėmis giliame dubenyje. Įpilkite šilto vandens (1,5 puodelio) ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Masė neturi būti labai skysta. Palikite šiltoje vietoje kilti 15-20 min., tada įmaišykite aliejų, trynius, aguonas, dalį sezamo ir cukrų.
Viską gerai išsukite. Jeigu masė per skysta - įberkite dar miltų. Palikite vėl pakilti 15 min. Supilkite likusį vandenį ir po truputį berkite miltus, maišydami tešlą šaukštu. Kai tešla taps nebe tokia lipni, rankas apibarstykite miltais ir pradėkite minkyti.
Tešlą padalykite į du gabalus ir kildinkite atskirai. Palaukite apie valandą. Kai tešla iškils ir beveik padvigubės, galite predėti kočioti. Iškočiokite 3-4 cm pločio 20-25 cm ilgio tešlos juostas ir susukite. Padarykite riestainius, dėkite juos ant miltais pabarstytos skardos.
Uždenkite maistine plėvele ar virtuviniu rankšluoščiu. Kildinkite dar 30-40 minučių, paskui aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamais. Raguolius kepkite 200-210 laipsnių orkaitėjev 20-30 minučių.