1,8 kg (2 gabalai) lašišų filė (be kaulų),
1 arb. šaukštelis kapotų krapų,
citrinų sulčių,
truputis druskos,
pipirų,
30 g sviesto,
250 g šaldytų arba šviežių špinatų,
250 g neriebaus fermentinio sūrio,
750 g sluoksniuotos tešlos,
1 svogūnas,
1 kiaušinio trynys.
P a p u o š t i:
citrinų,
petražolių,
mažų pomidorėlių.
GAMINIMAS:
Lašišų filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir krapais. Marinuokite apie 1-2 val. Špinatus pakepkite su trupučiu sviesto ir atvėsusius sumaišykite su tarkuotu sūriu. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite 20x40 cm dydžio lakštą. Ant tešlos (prie 20 cm ) dėkite vieną lašišos gabalą, ant jo - špinatus su sūriu bei griežinėliais supjaustytus ir pakeptus svogūnus.
Ant viršaus dėkite antrą filė gabalą. Tada užlenkite kitą tešlos dalį, uždengdami lašišą. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir gerai suspauskite. Viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. Patiekite su citrinų griežinėliais, mažais pomidorėliais ir petražolėmis.