P a p l o č i u i:
2 pirktų šokoladinių biskvitinių papločių,
150 g sviesto,
3 šaukštų sutirštinto pieno,
0,5 stiklinės maltų riešutų.
K a k a v o s sluoksniui:
1 pirkto šokoladinio biskvitinio papločio,
1 stiklinės kefyro,
2 šaukštų tirpios kakavos miltelių,
3 šaukštų citrinų sulčių,
6 šaukštų sutirštinto pieno,
2 šaukštų želatinos.
B a l t a j a m sluoksniui:
2 stiklinių kefyro,
6-8 šaukštų sutirštinto pieno,
2 šaukštų želatinos,
1,5 stiklinės mėlynių.
V i r š u i:
2 stiklinių mėlynių,
1 pakelio vyšnių želė.
GAMINIMAS:
Papločiui sumalkite biskvitą ir sumaišykite su riešutais, sutirštintu pienu ir sviestu. Masę sudėkite į formą, išlyginkite ir padėkite šaltai. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, po to ištirpinkite ir atvėsinkite. Kakavos sluoksniui sumalkite biskvitą ir sumaišykite su kefyru, kakava, citrinų sultimis, ištirpinta želatina. Šią masę supilkite ant pirmojo sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
Baltajam sluoksniui kefyrą sumaišykite su sutirštintu pienu, mėlynėmis ir paruošta želatina. Užpilkite ant kakavos sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą sustingti. Viršui paruoškite želė. Mėlynes išdėliokite ant sustingusio pyrago, užpilkite pradėjusia stingti želė ir dėkite į šaldytuvą. Kai viskas gražiai sustings, supjaustykite pyragaičius.