500 g kiaulienos nugarinės,
šaukštas aliejaus,
šaukštas skysto medaus,
šaukštas aštrių mėsos prieskonių,
akmens druskos.
S a l o t o m s:
800 ml (apie 400 g) griežinėliais pjaustyto raudongūžio kopūsto,
150-200 ml raudonojo vyno,
griežinėliais pjaustytas svogūnas,
juostelėmis pjaustytas obuolys,
2 šaukštai aliejaus,
cinamono lazdelė,
15 gvazdikėlių,
šaukštelis cukraus,
šaukštelis balzaminio acto,
laurų lapas,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Salotoms skirtas paruoštas daržoves bei obuolius sudėkite į keptuvę. Supilkite vyną, aliejų, įmeskite cinamono lazdelę, laurų lapelį, suberkite gvazdikėlius ir troškinkite apie 35 minutes. Supilkite balzaminį actą ir dar kelias minutes patroškinkite. Jei reikia, pagal skonį pasūdykite.
Karštuose riebaluose iš abiejų pusių apkepkite mėsą. Aptepkite medumi, apibarstykite prieskoniais. Kepkite 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukus iš orkaitės, suvyniokite į foliją ir 5 minutes, palaikykite. Tiekite su karštomis kopūstų salotomis.