Kriaušės su putėsiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriaušės su putėsiais


INGREDIENTAI:

150 g juodojo šokolado,
1 šaukšto brendžio,
50 ml espreso kavos,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
100 ml grietinėlės,
3 šaukštų cukraus,
4 kriaušių,
4 šaukštų citrinų sulčių,
žiupsnelio malto šafrano,
200 ml saldaus baltojo vyno,
50 ml apelsinų sulčių,
tarkuotos apelsino žievelės.


GAMINIMAS:

Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir kartu su brendžiu ir kava ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Nuimkite nuo ugnies. Grietinėlę išplakite su 2 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi. Į šokolado mišinį įmaišykite plaktą grietinėlę. Putėsius padėkite į šaldytuvą 3 val. Kriaušes nulupkite, apšlakstykite citrinų sultimis. 1 šaukštą cukraus ištirpinkite 4 šaukštuose vandens.

Įberkite šafrano ir virkite 1 min. Supilkite vyną ir apelsinų sultis. Įdėkite kriaušes, įberkite tarkuotą žievelę. Troškinkite uždengus 10 min., nuolat palaistant kriaušes sirupu, kol jos suminkštės. Tuomet kriaušes išgriebkite ir išdėliokite lėkštutėse su porcija putėsių. Nuovirą perkoškite ir juo apšlakstykite kriaušes. Papuoškite mėtų šakelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668