Vištos (geriau mažesnė),
2 žaliųjų citrinų,
aliejaus,
įvairių žolelių,
druskos,
1 kg miltų,
vandens.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį nutarkuokite vienos citrinos žievelę, išspauskite sultis, įpilkite aliejaus, priberkite įvairių džiovintų žolelių. Viską sumaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite vištą iš išorės ir iš vidaus. Gerai pasūdykite. Kitą žaliąją citriną sugrūskite į uodegą. Palikite paukštį pasimarinuoti 3 val.
Iš miltų ir vandens dubenyje užmaišykite pačią paprasčiausią tąsią tešlą ir išverskite ją ant stalo. Pridėkite dar miltų, kol nebelimpa prie pirštų. iškočiokite maždaug 7 mm storio vientisą paplotį. Nepamirškite stalo pabarstyti miltais, kad nepriliptų.
Tada vištą dėkite į tešlos vidurį ir suvystykite. Pabarstykite miltais ir labai atsargiai, kad nepraplyštų, kelkite į pamiltuotą kepimo skardą. Tada 220 laipsnių orkaitėje kepkite 1,5-2 valandos. Kai kepinio kiautą pralaušite, reikėtų iš vištienos išrankioti kaulus.
Vištos odelė neapskrudusi, todėl į lėkštę dėkite tik filė. Višta tobulai iškepusi tada, kai kulšies kaulas išsitraukia tiesiog už jo paėmus. Žaliąją citriną iš vištos vidaus išspauskite ant mėsos. Duonos kiautas nevalgomas. (Atsargiai lupkite duonos kiautą - išsiveržę garai labai karšti, gali nudeginti).