Meduoliai su aguonomis ir medumi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduoliai su aguonomis ir medumi


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
225 ml pieno,
po žiupsnelį druskos ir
cinamono,
3 šaukštų cukraus,
100 g sviesto,
20 g mielių,
tarkuotos citrinos žievelės,
4 kiaušinių,
3 šaukštų medaus,
300 g sumaltų aguonų,
100 g smulkintų cukatų (galite dėti džiovintų papajų, ananasų, greipfrutų ar obuolių gabalėlių),
migdolų drožlių,
1 kiaušinio baltymo.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įpilkite šilto pieno. Išmaišykite, palikite šiltai 15 min., kad pakiltų. Tuomet supilkite į persijotus miltus, įdėkite 50 g sviesto, įberkite 1,5 šaukšto cukraus, citrinos žievelės, druskos, įmuškite kiaušinius ir išminkykite tešlą.

30 min. laikykite šaldytuve. 125 ml pieno pavirinkite su medumi, aguonomis, cinamonu, likusiu cukrumi, sviestu, pusę kiekio cukatų. Iškočiotą tešlą supjaustykite 12 cm kraštinės kvadratais, aptepkite kiaušinio baltymu.

Ant kiekvieno dėkite aguonų įdaro, perlenkite pusiau ir užspauskite kraštelius. Gautų trikampėlių viršų aptepkite kiaušinio baltymu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukatais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668