2 kg kiaulienos kumpio,
1 indelio džiovintų pomidorų (arba 3 kietų šviežių),
1 žalios paprikos,
200 g fermentinio sūrio,
2 šaukštų kapotų bazilikų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
pipirų,
1 kubelio sultinio,
pomidorų papuošti.
GAMINIMAS:
Išvalytą papriką supjaustykite juostelėmis, česnako skilteles sutrinkite su druska. Mėsą įtrinkite česnakine druska, pipirais, įvyniokite į foliją ir padėkite šaltai 30 min. Tuomet mėsos viršutinėje dalyje per visą ilgį įpjaukite plačią įpjovą. Į ją sukiškite nusunktus džiovintus pomidorus, paprikų juosteles, bazilikus bei plonus griežinėlius sūrio.
Įpjovą sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Paruoštą kumpį dėkite į kepimo indą, įpilkite stiklinę sultinio, paruošto iš kubelio. Uždenkite indą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 1,5 valandos. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos indą nudenkite ir kepkite, kol gražiai apskrus kepsnio viršus. Patiekite supjaustytą griežinėliais, papuoškite žalumynais ir pomidorais.