2 stiklinių kvietinių a/r miltų,
2 stiklinių rupių kvietinių miltų,
50 g sviesto,
prieskonių salotoms,
ciberžolės,
aliejaus virti.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su sviestu, minkykite pirštų galiukais, kol susidarys birūs trupiniai. Jei reikia, pridėkite sviesto ar šaukštą aliejaus. Įdėkite prieskonių, kad puriai būtų pakankamai sūrūs. Įpilkite vandens ir išminkykite tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite parai į šaldytuvą.
Prieskoniai per tą laiką "susigyvena" su tešla. Paruoštą tešlą supjaustykite gabalais, sukočiokite volelius, juos supjaustykite gabaliukais. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite delno didumo blynelį. Puode gerai įkaitinkite aliejų, dėkite į jį blynelį ir prilaikykite medine mentele, kad jis neiškiltų į paviršių. Blynelis išsipučia į didelį apvalų aukso spalvos burbulą. Taip ir virkite kiekvieną.