6 morkos,
200 g džiovintų slyvų,
6 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
1 citrinos sultys,
druskos,
malto imbiero,
malto muskato riešuto.
K e p s n e l i a m s:
600 g kalakutienos faršo,
1 kiaušinis,
2 šaukštai majonezo,
2 piene išmirkytos batono riekelės,
paukštienos prieskonių,
1,5 šaukšto krakmolo,
aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Iš kepsneliams skirtų produktų išminkykite faršo masę. Iš jos formuokite kepsnelius ir iškepkite juos aliejuje. Morkas nuskuskite, sutarkuokite ir suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Paskaninkite cukrumi, druska, įpilkite 0,5 stiklinės vandens.
Uždenkite ir patroškinkite. Suberkite slyvas ir supilkite citrinos sultis. Baigiant troškinti paskaninkite prieskoniais. Kalakutienos kepsnelius patiekite su virtais ryžiais. Papuoškite žaliomis krapų šakelėmis.