Riešutinės bandelės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutinės bandelės


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
40 g mielių,
250 ml pieno,
100 g sviesto,
100 g razinų,
75 g cukraus,
1 kiaušinio,
200 g skaldytų migdolų,
30 g rudojo cukraus,
50 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštelių cinamono,
1 kiaušinio trynio,
30 g sezamo sėklų,
druskos.


GAMINIMAS:

Puode lengvai pakaitinkite pieną, suberkite mieles ir pamaišykite, kol ištirps, po to įberkite keletą šaukštų miltų, pamaišykite ir padėkite 15 min. į šiltą vietą. Paskui suberkite likusius miltus, 1/2 sviesto, cukrų, žiupsnelį druskos, įkulkite kiaušinį ir viską išmaišykite.

Tešlą padėkite 45 min., kad pakiltų. Migdolus, razinas, rudąjį cukrų, jogurtą ir cinamoną išmaišykite indelyje. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite 1/2 cm storio sluoksniu. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite 5 cm pločio ir 30 cm ilgio juostomis ir jas patepkite likusiu ištirpintu sviestu.

Paruoštą įdarą dalimis dėkite į juostelių centrą, gražiai suvyniokite ir susukite į sraigę. Paruoštas bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepkite kiaušinio trynio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668