3 kiaulės blauzdų (apie 1,5 kg),
4 šaukštų aukščiausios rūšies miltų,
6 šaukštų aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus,
druskos ir
ką tik sumaltų juodųjų pipirų,
1 stiklinės (250 ml) sauso baltojo vyno,
400 g morkų,
300 g dideliais kubeliais supjaustyto gumbinio saliero,
300 g dideliais kubeliais supjaustytų svogūnų,
400 g dideliais kubeliais supjaustytų bulvių,
300 g dideliais kubeliais supjaustytų cukinijų,
2 stiklinių (500 ml) jautienos sultinio.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Pašalinkite ant blauzdų likusius šerius. Nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite (patapšnokite popieriniais rankšluoščiais). Pavoliokite miltuose, apibarstykite druska ir pipirais. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus, sudėkite blauzdas ir kepkite ant stiprios ugnies, kol švelniai paruduos.
Perdėkite blauzdas į kepamąją skardą ir supilkite sultis iš prikaistuvio. Kepkite 20 minučių. Supilkite vyną ir kepkite dar 40 minučių. Kai skardoje nebelieka skysčio, vis įpilkite truputėlį sultinio. Tuo tarpu įkaitinkite prikaistuvyje likusį aliejų ir pakepkite daržoves ant stiprios ugnies 5-7 minutes. Kai blauzdos orkaitėje keps apie valandą.
Skardą ištraukite ir sudėkite daržoves, supilkite jų sultis. Skardą vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar valandą, vis apipilkite sultiniu, kai skardoje nebeliks skysčio. Kai blauzdos ir daržovės iškeps, perdėkite į pakaitintą serviravimo indą ir patiekite karštas.