Lazanijos lakštų,
400 g varškės,
100 ml riebios grietinėlės,
100 g cukraus,
100 g sviesto,
šaukštelis vanilinio cukraus,
dviejų kiaušinių tryniai,
citrina.
Vaniliniam p a d a ž u i:
1 kiaušinis,
200 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
nubrauktas šaukštas krakmolo,
šaukštas cukraus,
šaukštas vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiaušinį, cukrų, krakmolą, pieną ir grietinėlę.
Visą laiką plakant kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies, pasaldinkite vaniliniu cukrumi, įberkite druskos. Plakite, kol padažas pravės. Kepimo indo dugną patepkite vaniliniu padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, užkrėskite varškės padažo, tolygiai paskirstykite, vėl dėkite sluoksnį makaronų lakštų.
Storai užtepkite vanilinio padažo. Toliau dėkite sluoksniais makaronus, varškę ir vanilinį padažą. Pašaukite į 190 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite, kol gražiai apskrus. Tiekite su trintomis braškėmis, avietėmis arba vyšnių uogiene.