1 kg jautienos filė,
2 šaukštelių garstyčių,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto mėsos prieskonių,
2 bandelių,
1 ryšelio petražolių,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų sviesto,
200 g veršienos faršo,
1 kiaušinio,
750 ml jautienos sultinio (iš kubelių),
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite ir nusausinkite, jos centre išilgai peiliu įpjaukite "kišenėlę", ją truputėlį šaukštu ištampykite. Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis. 1 šaukštą sviesto sumaišykite su mėsos prieskoniais ir pasidėkite šalia. Bandeles apliekite vandeniu, petražoles susmulkinkite.
Svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Bandeles nuspauskite ir dubenyje sumaišykite su veršienos faršu, kiaušiniu, pagardinkite muskato riešutu, druska, pipirais. Taip pat sudėkite pakepintą svogūną bei česnaką, suberkite petražoles. Paruoštą įdarą sudėkite į jautienoje išpjautą "kišenėlę".
Kimštą jautieną dėkite į keptuvę su įkaitintu likusiu sviestu ir keletą minučių iš visų pusių vartant apskrudinkite. Supilkite sultinį į kepimo formą, dėkite jautieną ir viską pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 90 min. vis apliejant sultiniu. Iškepus supjaustykite griežinėliais, papuoškite žalumynais ir patiekite į stalą.