Apie 150 g įvairių rūšių sūrio (vienas gali būti mėgstamo skonio pelėsinis),
nedidelis svogūnas,
po šaukštą sviesto ir
miltų,
stiklinė pieno,
4 kiaušinių tryniai,
5 kiaušinių baltymai,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų arba baltųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
keli gvazdikėliai,
saujelė tarkuoto parmezano (indeliams pabarstyti).
GAMINIMAS:
Pieną užkaitinkite puodelyje su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų ir perkoškite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė sutirštės. Tada keptuvę nukelkite nuo ugnies ir pamažu šluotele įplakite pieną.
Gautą masę vėl nuolat maišant kaitinkite apie 8 min., pagardinkite šviežiai maltais pipirais, muskatais, suberkite sūrius. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies. Į pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, vėliau - iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
Suflė išpilstykite į nedidelius sviestu pateptus ir parmezano drožlėmis pabarstytus keraminius indelius ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.