300 g minkštos jautienos dalies,
žiupsnelis aitriosios paprikos,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šviežių rozmarinų.
Grybų p a d a ž u i:
apie 200 g mėgstamų grybų,
svogūnas,
nutarkuotos citrinos žievelė,
šaukštas kapotų žalumynų,
saujelė kedrų riešutų,
šaukštelis garstyčių,
žiupsnelis skrudintų kmynų,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas natūralaus balzaminio padažo.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, įtrinkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir smulkintų rozmarinų mišiniu, suformuokite dailius kepsnius ir 2 val. palikite pastovėti - kad įsigertų prieskoniai. Tada iškepkite juos ant didelės ugnies. Skrudintus riešutus, kmynus, žoleles ir citrinų žieveles gerai susmulkinkite grūstuvėje.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai jis dailiai pagels, sudėkite smulkintus grybus ir pakepkite, kol grybai suminkštės. Tada sukrėskite riešutų ir žalumynų mišinį, sudėkite garstyčias, supilkite balzaminį padažą, dar kiek pakaitinkite, jei reikia, pagal skonį pasūdykite ir užpilkite ant didkepsnių.