Prancūziškoji svogūnų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prancūziškoji svogūnų sriuba


INGREDIENTAI:

0,5 kg svogūnų,
litras naminio jautienos sultinio,
4 šaukštai sviesto,
ant šaukštelio galo cukraus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
pusė prancūziškojo batono,
apie 150 g tarkuoto kietojo sūrio.


GAMINIMAS:

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišant kepkite svieste su žiupsneliu cukraus apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol gražiai apskrus, bet ne paruduos. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

Avogūnams baigiant kepti, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą, užpilkite jautienos sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Sriubą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

Išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po riekelę sausoje keptuvėje paskrudinto prancūziškojo batono, ant jo užberkite tarkuoto sūrio. Indelius su stiuba kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę ar keptuvą - sūris turi išsilydyti ir saikingai apskrusti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668