Po 150 g trijų skirtingų rūšių geros kokybės riebių šveicariškų sūrių,
150 ml sauso baltojo vyno,
česnako skiltelė,
šaukštelis citrinų sulčių,
3 šaukštai vyšnių likerio,
šaukštas krakmolo,
pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
druskos,
kelios riekelės prancūziškosios duonos, supjaustytos 2,5 cm dydžio kubeliais,
50 ml vyšnių likerio.
GAMINIMAS:
Fondiu indo vidų ištrinkite česnako skiltele. Supilkite į jį vyną, citrinų sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol sušils. Tarkuotą sūrį sumaišykite su krakmolu ir nuolat maišant pamažu berkite į vyną, kol sūris išsilydys.
Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite vyšnių likerį ir pagardinkite tarkuotais muskatais, maltais baltaisiais pipirais. Tiekite su paskrudinto prancūziško batono kubeliais.