2 vištienos sultinio kubelių,
50 g brokolių,
1 svogūno,
60 g migdolų drožlių,
1-2 česnako skiltelių,
1 šaukšto aliejaus,
pipirų,
druskos,
petražolių,
1/2 stiklinės grietinės (12-18 proc. riebumo).
GAMINIMAS:
Ištirpdykite vištienos sultinio kubelius 1 litre verdančio vandens. Švelniai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, sudėkite pusę migdolų drožlių ir sutrintus česnakus. Nuolat maišydami šiek tiek pakepinkite. Į sultinį sudėkite supjaustytus, nuplautus brokolių stiebus, pakepintą svogūną su migdolais ir užvirinkite.
Sudėkite kubeliais supjaustytus brokolių žiedus ir virkite ant mažos ugnies dar apie 10 min. Sriubą sutrinkite. Kai lengvai atauš, pagardinkite smulkiai sukapotomis petražolėmis, druska ir pipirais pagal skonį. Išmaišykite su grietine ir papuoškite likusiu migdolų kiekiu bei skrebučiais.