1 kg baklažanų,
3-4 svogūnai,
2-3 skiltelės česnako,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
žalumos.
GAMINIMAS:
Parinkti baklažanus vienodo dydžio, supjaustyti griežinėliais 1,5 cm storio, pabarstyti druska ir pipirais ir palaikyti po svoriu ir leisti nubėgti sultims. Po to pavolioti miltuose ir pakepinti ant silpnos ugnies. Žiedais pjaustytus svogūnus taip pat pakepinti
aliejuje ir įdėti smulkintą česnaką. Į storesnį puodą dėti apkepintus svogūnus ir apkepintus baklažanus eilėmis. Po to 1 šaukštą miltų išmaišyti nedideliame kiekyje grietinės, po to supilti likusią grietinę, įdėti druskos ir šiuo mišiniu užpilti baklažanus ir svogūnų mišinį. Uždengus troškinti 25-30 min. ant silpnos ugnies. Patiekiant pabarstyti žaluma.