10-12 nedidelių saldžiųjų paprikų,
2 indeliai konservuotų tunų savose sultyse,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
3 šaukštai majonezo,
šaukštas konsevuotų kaparėlių,
šaukštelis šviežiai spaustų citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, sudėkite į folija išklotą skardą ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 25 min., kol gerai apskrus. Karštas paprikas sudėkite į polietileno maišelį, užriškite ir palaikykite, kol atvės. Per tą laiką paruoškite įdarą.
Nusunkite ir nuvarvinkite tunų gabalėlius, sutrinkite šakute, įmaišykite citrinų sultis, majonezą, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir kaparėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Kai paprikos atvės, atsargiai nupjaukite viršų su koteliu, išimkite sėklas, nulupkite odelę. Įdarykite paprikas tunų ir majonezo įdaru ir patiekite kaip šaltą užkandį.