125 g miltų,
125 g cukraus pudros,
2 g kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
75 g maltų migdolų,
keli lašai migdolų esencijos,
3 gabalėliais supjaustytos slyvos,
25 g sugrūstų migdolų,
2 šaukštai rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutepkite sviestu gilią kepimo formą. Pagaminkite tešlą: kiaušinius išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, įdėkite šaukštą minkšto sviesto.
Į tešlą įberkite maltų migdolų, įlašinkite esencijos. Supilkite tešlą į formą, ant viršaus uždėkite slyvų, pabarstykite migdolų gabalėliais ir cukrumi. Kepkite 1-1,5 val. kol įgis auksinį atspalvį ir pagaliukas, įbestas į torto centrą, ištrauktas bus sausas.
Leiskite 5 min. pastovėti, paskui išimkite iš formos. Patiekite šiltą arba ataušusį su šviežios grietinėlės kremu.