1 ryšelio svogūnų laiškų,
1 didelės bulvės,
1 skiltelės česnako,
0,8 l vištienos sultinio (iš kubelių),
900 g žirnių su ankštimis,
4 šaukštų smulkintų mėtų,
žiupsnelio cukraus,
1 šaukšto citrinos sulčių,
150 ml grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Puode paruoškite sultinį ir į jį sudėkite kubeliais supjaustytą bulvę, susmulkintus svogūnų laiškus ir susmulkintą česnaką, palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15 min. Po to į puodą su daržovėmis sudėkite žirnius su ankštimis ir dar pavirkite 5 min., tik ne ilgiau, nes dings žirnių kvapas.
Tada sudėkite mėtas, cukrų, supilkite citrinų sultis, truputį atvėsinkite ir viską supilkite į virtuvinį kombainą, suplakite iki vientisos masės. Dar įdėkite pusę dalies grietinės, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Visą masę supilkite į puodą ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Į stalą patiekite su grietine.