6-8 žalių bulvių,
2-3 virtų bulvių,
2 šaukštų miltų,
1 stiklinės kefyro,
druskos,
1 kiaušinio,
aliejaus kepti.
Į d a r u i:
200 g šoninės,
100 g fermentinio sūrio,
pusės svogūno,
pipirų,
petražolių,
2 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Kubeliais supjaustytą šoninę apkepkite su smulkintu svogūnu, įmaišykite grietinės, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Sutarkuokite bulves ir nuspauskite skystį. Virtas bulves sugrūskite. Dubenyje sumaišykite tarkius, grūstas ir virtas bulves, įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir įberkite žiupsnelį druskos.
Viską gerai išmaišykite ir kepkite blynus per visą keptuvę. Kol blynas karštas, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, uždėkite pakepintos šoninės, blyną susukite. Patiekite su grietine ir spirgučiais.