8 bulvių,
16 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės,
bulvių prieskonių,
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
saujos kmynų.
P a d a ž u i:
200 g varškės,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto,
2 skiltelių česnako,
saujos smulkintų žalumynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenėlį, užpilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite. Bulves dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių.
Baigiant kepti ant bulvių sudėkite rūkytos šoninės griežinėlius, apibarstykite kmynais ir dar kepkite, kol šoninė gražiai apskrus. Padažui skirtus produktus išmaišykite ir patiekite su bulvėmis.