1 kg šviežių bulvių,
100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
3 raudonųjų svogūnų,
3 česnakų skiltelių,
250 g šviežių miško grybų,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
2-3 šaukštų baltojo vyno acto,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
1 šaukšto skysto medaus,
100 ml mėgstamo padažo,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite neskustas bulves, atšaldykite, nulupkite, susmulkinkite norimo dydžio gabaliukais. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis. Pusiau perpjaukite svogūnus, supjaustykite plonomis skiltelėmis, susmulkinkite česnakus.
Sumaišykite padažo produktus. Kelias minutes aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus. Į keptuvę sudėkite smulkintus grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Grybų ir svogūnų mišinį sumaišykite su bulvėmis ir pomidorais. Užpilkite padažą, užbarstykite truputį petražolių ir gerai išmaišykite. Patiekite iškart arba po kelių valandų.