1 kg prinokusių pomidorų,
1 šaukštelis cukraus,
druskos,
6-8 šaukštai vynuogių ar obuolių acto,
1 žiupsnelis maltos uoginės paprikos,
150 g ožkų sūrio,
2 šaukštai smulkintų šviežių pipirmėčių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Pomidorus truputį įpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite cukrumi, druska, actu, uogine paprika, išmaišykite ir kelias valandas laikykite šaldytuve.
Prieš patiekiant sriubą išpilstykite į atšaldytus indelius ar lėkštes. Ant viršaus užbarstykite trupinto ožkų sūrio, smulkintų pipirmėčių ir pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.