Pikantiški balandėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pikantiški balandėliai


INGREDIENTAI:

Šviežio kopūsto galva,
pusė kilogramo veršienos faršo,
stiklinė virtų ryžių,
2 stiklinės česnako,
2 didelės morkos,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
100 g sviesto (kepti),
pagal skonį džiovintų šalavijų,
raudonosios paprikos miltelių,
kvapiųjų pipirų,
laurų lapelių,
svogūnų laiškų (balandėliams surišti).


GAMINIMAS:

Kopūsto kotelį įpjaukite, lapus nuskabykite ir, kol suminkštės, pašutinkite karštame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje. Lapus ataušinkite. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Tada kartu su smulkintomis paprikomis ir viena tarkuota morka pakepinkite karštuose riebaluose.

Atvėsinusi supilkite į faršą. Jį pagardinkite žalumynais, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Ant kiekvieno kopūsto lapo krėskite įdaro, tada lapus susukite ir perriškite svogūnų laiškais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumeskite laurų lapelius ir kvapiuosius pipirus, tada iš abiejų pusių apkepinkite balandėlius ir kitą šiaudeliais pjaustytą morką.

Balandėlius ir morkas kartu su skysčiu bei prieskoniais krėskite į puodą su vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Balandėlius tiekite su balzaminio acto padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668