2 kg kiaulienos,
5-7 svogūnai,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
druskos,
1 stiklinė sauso baltojo vyno.
GAMINIMAS:
Kiaulienos (gali būti ir aviena) nugarinę arba kumpį supjaustykite vienodais vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Supjaustytus žiedeliais svogūnus suberkite ant mėsos ir, įpylę baltojo vyno, dar kartą viską išmaišykite, nuolat paspausdami mėsą.
Indą uždenkite dangčiu ir pastatykite 4 valandoms į vėsią vietą. Paruoštus mėsos gabaliukus užmaukite ant iešmų ir kepkite virš įkaitusių žarijų. Iešmus vis pavartykite. Norėdami sužinoti, ar mėsa iškepė, įpjaukite kurį nors gabaliuką (svarbiausia - neperkepkite, nes mėsa taps sausa).