nedidelis pakelisw "Canelloni" makaronų,
500 g maltos kalakutienos,
2 morkos,
didelis svogūnas,
gabalėlis imbiero šaknies,
pusė gumbo saliero,
3 pomidorai,
150 g parmezano sūrio,
0,5 l natūralaus daržovių sultinio,
3 šaukštai sviesto,
150 g natūralaus pomidorų padažo su bazilikais,
kapotų žalumynų,
keli švieži bazilikų lapeliai (papuošti).
GAMINIMAS:
Morkas, salierą, svogūną ir imbierą nulupkite. Svogūno galvutę susmulkinkite, morkas ir imbiero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve, salierą ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Daržoves apie 10 min. pakepinkite svieste, tada sudėkite šakute trintą faršą, pakepinkite, kol patamsės, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tarkuotais muskatais ir dar šiek tiek pakepinkite.
Tada sukrėskite pomidorų padažą, suberkite kapotus žalumynus, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Paruošto įdaro prikimškite į makaronus. Juos sudėkite į gilią keptuvę su daržovių sultiniu, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Prieš tiekdami ant makaronų užpilkite trintų pomidorų padažo, užberkite tarkuoto parmezano, papuoškite bazilikų lapeliais.