800 g kalakutienos krūtinėlės,
200 g rūkytos kiaulienos šoninės,
2 apelsinai,
2 šaukštai tepamojo sūrio su žalumynais,
paukštienos prieskonių,
druskos,
pipirų,
šviežių čiobrelių,
rozmarinų papuošti.
P a d a ž u i:
3 apelsinai,
2 šaukštai skysto medaus,
skiltelė česnako,
pusė šaukštelio tarkuoto imbiero,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, išmuškite, pabarstykite paukštienos prieskoniais, pipirais ir druska. Apelsinus nulupkite, padalykite skiltelėmis, pašalinkite odeles. Kuo ploniau supjaustykite kiaulienos šoninę. Kad būtų lengviau pjaustyti, pirmiau šiek tiek palaikykite ją šaldytuve.
Kalakutienos gabalėlius aptepkite sūriu, apibarstykite kapotais čiobreliais, uždėkite apelsino skiltelę. Susukite mėsą į ritinėlį, apvyniokite šoninės griežinėliu ir persmeikite mediniu pagaliuku. Kepkite suktinukus virš karštų žarijų maždaug 15 min., vis apversdami. Išspauskite sultis iš dviejų apelsinų. Likusį apelsiną gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Į nedidelį puodą sudėkite tarkuotą imbiero šaknį ir išspaustą česnaką, supilkite apelsinų sultis, įmaišykite medų, pasūdykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol padažas tiek sutirštės, sudėkite apelsinų griežinėlius. Patiekite kalakutienos suktinukus su apelsinų padažu, papuoškite rozmarino šakele.