500 g sumuštinukų duonos arba prancūziško batono,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus,
2-3 česnako skiltelių.
Alyvuogių t y r e i:
250 g alyvuogių be kauliukų,
2-3 marinuotų ančiuvių filė,
2,5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto kaparėlių,
2-3 šaukštų smulkintų petražolių,
1 citrinos sulčių,
prieskonių.
Avokadų t y r e i:
2 avokadų,
2-3 svogūnų,
100 g svogūnų laiškų,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Paruoškite alyvuogių užtepą: alyvuoges, kaparėlius, ančiuvius sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įberkite prieskonių, petražolių, įpilkite aliejaus, citrinos sulčių ir išmaišykite.
Paruoškite avokadų užtepą: svogūnus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sutrinkite.
Suberkite svogūnus, šaukštelį raudonėlio, prieskonių. Į aliejų suberkite smulkintą česnaką. Šiuo aliejumi patepkite sumuštinukų duonos riekeles, pašaukite į 160 laipsnių orkaitę, kepkite 5 min. Pusę skrebučių aptepkite avokadų, pusę alyvuogių tyre.