2 vištienos filė gabalėlių,
250 g rūkytų dešrelių,
1 svogūno,
1 žalios paprikos,
1 saliero stiebo,
4 česnako skiltelių,
2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių,
4 stiklinių vištienos sultinio,
3 laurų lapų,
0,25 šaukštelio kajeno pipirų,
1 šaukštelis kečiupo,
2 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Išimkite iš paprikos sėklas, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Salierus supjaustykite žiedais. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dešreles supjaustykite 1 cm storio apskritimais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, 5 min. apkepkite vištienos filė.
Sudėkite dešreles ir kepinkite dar 3 min. Į keptuvę sudėkite svogūnus, papriką, salierus. Pagardinkite kajeno ir juodaisiais pipirais ir druska. Išmaišykite ir kepinkite ant vidutinės ugnies 5 min. Šaltu vandeniu praplautus ryžius suberkite į keptuvę, išmaišykite ir kaitinkite dar 2 minutes.
Supilkite vištienos sultinį. Įdėkite laurų lapus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min. Į patiekalą įdėkite kečupo ir iš karto valgykite.