180 g biskvitinių sausainių,
1 l. abrikosinio jogurto,
150 g šokoladinio glajaus,
šiek liek aliejaus,
8 šaukšteliai želatinos,
1 citrinos sultys,
250 g cukraus,
indelis konservuotų abrikosų,
250 g grietinėlės.
GAMINIMAS:
Tortinės dugną iškloti sviestiniu popieriumi, kraštus patepti aliejumi. Sutrupinti biskvitinius sausainius. Šokoladinį glajų sumaišyti su sausainiais ir šią masę sukrėsti į tortinę. Palikti, kad sustingtų. Želatiną sumaišyti su šaltu vandeniu. Užvirti citrinos sultis su 5 šaukštais vandens ir cukrumi. Truputį atšaldyti ir supilti į želatiną, kad išbrinktų. Pirma sumaišyti su 2 šaukštais jogurto, o paskui su visu kiekiu. Padėti šaltai. Nusunkti abrikosus. Grietinėlę suplakti. Sumaišyti su jogurtu. 6 šaukštus stingstančios masės tepti ant sausainių su šokoladiniu glajumi, dėti abrikosus ir užpilti likusią masę.