900 ml jautienos sultinio,
2 šaukštai sviesto,
100 g kopūstų,
2 morkos,
2 salierų stiebai,
svogūnas,
450 g burokėlių,
450 g savo sultyse konservuotų pomidorų,
šaukštas cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
stiklinė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Giliame puode išlydykite sviestą. Suberkite smulkintus svogūnus, kopūstus, salierų stiebus, tarkuotas morkas, burokėlius. Puodą uždenkite ir palikite daržoves troškintis, kol suminkštės (kartkartėmis pamaišykite). Sukrėskite konservuotus pomidorus, supilkite sultinį, 350 ml vandens, įberkite cukraus maltų juodųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite ir kaitinkite, kol užvirs.
Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite. Kartkartėmis pamaišant virkite apie 40 minučių. Maždaug pusę kiekio sriubos supilkite į indą ir elektriniu plakikliu suplakite tyrę. Sumaišykite ją su likusia sriuba. Tiekdami į kiekvieną sriubos lėkštę įberkite po šaukštą tarkuoto parmezano. Tokią sriubą dar tinka pagardinti natūraliu jogurtu, sausoje keptuvėje paskrudinto vytinto kumpio juostelėmis, smulkintais kietai virtai kiaušiniais.