500 g burokėlių,
500 g morkų,
500 g mažų pomidorų.
U ž p i l a s:
1 arbatinis šaukštelis kmynų,
1 arbatinis šaukštelis kalendrų sėklų,
6-8 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus (arba kito augalinio),
2-3 arbatiniai šaukšteliai balzaminio acto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių karščio. Morkas ir burokėlius kruopščiai nuplaukite ir nuskuskite (jei daržovės jaunos, galima ir neskusti).
Burokėlius ir morkas, jei jie dideli, supjaustykite plonais griežinėliais, pamirkykite į užpilą. sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 20 minučių. Po 20 minučių apverskite daržoves ir sudėkite prie jų pomidorus. Kepkite dar 15-20 minučių, kol iškeps.
U ž p i l a s. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, druską, pipirus ir kalendras. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto.