10 didelių slyvų,
1 imbiero gumbelis (nykščio dydžio),
1 šaukštas sezamų aliejaus,
1 šviežia raudona aitrioji paprika,
2 šaukštai rudojo cukranendrių cukraus,
2 gvazdikėliai,
2 anyžių žvaigždelės,
2 šaukštai vyno (arba ryžių), acto,
žiupsnelis muskatų,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Slyvas, išėmus kauliukus, supjaustykite ketvirčiais. Keptuvėje arba puodelyje plonomis sienelėmis įkaitinkite sezamų aliejų, įdėkite smulkiai tarkuoto imbiero, smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos, cukraus, gvazdikėlių, anyžių, įpilkite acto.
Viską gerai pakaitinkite apie minutę ir sudėkite slyvas. Kepkite 20-25 minutes, kol slyvos iškeps. Įdėkite muskatų ir druskos pagal skonį. Pertrinkite per sietą. Šis padažas gerai laikosi šaldytuve.