T e š l a i:
kiaušinio,
75 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
500 g juodųjų ridikų,
10 g sviesto,
2,5 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
100 g grietinės.
GAMINIMAS:
Persijotus miltus supilkite 30-35 laipsnių temperatūros vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užmaišius tešlą 30-40 min. palaikykite. Paruoškite įdarą: nuvalytus ridikus supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į puodą su šlakeliu vandens bei sviesto gabalėliu ir išvirkite.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kiaušinius, prieskonius. Iškočiokite 2 mm storio tešlą, 5-6 cm kraštus sutepkite kiaušinio plakiniu. Ant pusės dalies tešlos 3-4 cm atstumu dėkite paruošto įdaro rutuliukus, kita dalimi uždenkite ir supjaustykite atskirais gabaliukais, kraštus suspauskite.
Paruoštus koldūnus dėkite į verdantį vandenį ir ant lengvos ugnies virkite apie 5-7 min. Skanu su grietine ar kitu mėgstamu padažu.