Šventinis kepsnys su abrikosais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis kepsnys su abrikosais


INGREDIENTAI:

500 g kiaulienos filė,
1 stiklinė išmirkytų abrikosų,
truputis kiaulienos prieskonių,
300 g lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis,
truputis rozmarinų (džiovintų arba šviežių),
1 svogūnas,
1/2 stiklinės baltojo vyno,
truputis aliejaus,
pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių.


GAMINIMAS:

Kiaulienos filė vidurį įpjaukite ilgu aštriu peiliu ir gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite 1-2 val. Tada į vidurį prikimškite 1/2 stiklinės išmirkytų abrikosų ir mėsą apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Tešlą atšildykite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite.

Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su susmulkintu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Patiekite su kepsniu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668