200g. varškės,
200g. cukraus,
50g. vanilinis cukrus,
3 kiaušiniai,
300g. grietinės (30% riebumo),
12g sodos,
1 šaukštelis acto,
1kg. kvietinių miltų,
0,5l. aliejaus (kepimui),
20g. cukraus pudros (apibarstymui).
GAMINIMAS:
Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Išplakite kiaušinius, pilkite juos į varškės ir grietinės masę ir gerai viską išmaišykite,kad neliktų gumulėlių. Į skystą masę berkite miltus ir maišykite.
Sodą užpilkite actu, kad suputotų ir pilkite į tešlą. Tešlą minkykite, kol taps vientisa. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 5mm blyną. Stikline ar kulinariniu žiedu išpjaukite 6 skersmens skritulius,jų viduje padarykite 2 skersmens skylutes.
Meskite tešlos žiedelius į gerai įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus abi pusės. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio,kad susigertų riebalai. Spurgas apibarstykite cukraus pudra.