150 g miltų,
50 g maltų lazdynų riešutų,
žiupsnelio druskos,
60 g cukranendrių cukraus "Demerara",
2 šaukštelių vanilinio cukraus su natūralia vanile,
125 g sviesto arba margarino,
1 kiaušinio trynio.
P a p u o š i m u i:
50 g lakšteliais susmulkintų migdolų,
60 g šokolado skonio cukraus miltelių,
poros lašų vandens.
GAMINIMAS:
Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite ėriukus. Virš jų tarkuokite likusią tešlą, tai bus ėriukų garbanos.
Įspauskite migdolų lakštelius, tai bus ėriukų ausys. Sudėkite ėriukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, apie 10 minučių. Atvėsus sausainiams, sumaišykite šokolado skonio cukraus miltelius su pora lašų vandens, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir nupieškite ėriukams akis ir snukučius.