2 kriaušės,
pusės citrinos sulčių,
4 šaukštai rudojo cukraus,
pusė stiklinės chereso,
raudonųjų serbentų sirupo,
šaldytų brašlių,
raudonųjų serbentų.
Vaniliniam p a d a ž u i:
puodelis pieno,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
pusė šaukšto bulvių krakmolo:
GAMINIMAS:
Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdami virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. Kriaušes išgriebkite, nuvarvinkite, apačią panardinkite į raudonųjų serbentų sirupą, nuvarvinkite ir dėkite į lėkštes.
Paruoškite vanilinį padažą: pieną su vaniliniu cukrumi pakaitinkite, supilkite šaltame vandenyje išmaišytą bulvių krakmolą ir pavirkite, kol sutirštės. Prie kriaušių pilkite padažo ir berkite uogų.